Hírek

Bizakodik a Bosch, tele van elektromobilitási megrendelésekkel

A német Bosch járműipari alkatrész és berendezés beszállító konszern 13 milliárd eurónyi elektromobilitási megrendelést kapott 2018 eleje óta, részben ennek köszönhető, hogy mobilitási üzletága 2019-ben is gyorsabban fejlődik, mint a globális autógyártás - közölte a Robert Bosch GmbH.

Tovább »

Folytatódik a szegedi science park kialakítása

Folytatódik a szegedi science park kialakítása, a kormány döntött arról, hogy öt projekt előkészítéséhez nyújt támogatást a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) idén.

Tovább »

Több pénz jut a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

A kormány azt szeretné elérni, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember vegyen részt a foglalkoztatásban, ezért az idei 42 milliárd forint után jövőre 43,5 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató akkreditált cégek támogatására.

Tovább »

Tovább bővül az MI-alapú gyártás a Bridgestone tatabányai egységében

A Bridgestone legújabb magyarországi beruházásának eredményeként már minden második hazánkban gyártott prémium gumiabroncsuk mesterséges intelligencia alapú, digitális gyártástechnológiával készül, így a gyártókapacitás 2020-tól eléri a 7,2 millió abroncs/év mennyiséget. A növekvő kapacitás kiszolgálása érdekében a 9,2 milliárd forintos fejlesztés második lépéseként a japán vállalat másfélszeresére növelte tatabányai üzemének raktárkapacitását, amely így meghaladja a 600 000 gumiabroncsot.

Tovább »

30 éves születésnapját ünnepelte a Continental Budapesten

Kapacitásbővítés, új technológiák és a piaci lehetőségek kihasználása: a Continental csoport budapesti gyárának 30. évfordulós ünnepségén az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban élen járó céget köszöntöttek.

Tovább »

Budapesten hozza létre szoftverfejlesztő központját az amerikai Formlabs

A professzionális 3D-s nyomtatókat, 3D nyomtatáshoz szükséges alapanyagokat gyártó, valamint kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló Formlabs új, budapesti központja a nyomtatók szoftverfejlesztésével fog foglalkozni. A magas hozzáadott értékű munkahelyeket létrehozó K+F beruházás keretében – a tervek szerint – a központ létszáma a következő három évben eléri a 100 főt.

Tovább »

VIII. Regionális Autóipari Beszállítói Konferencia

Időpont: 2019. október 8-9.

Helyszín: Aquaworld Resort Budapest

Tovább »

Megveti lábát a német Szilícium-völgyben a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. Az új kutatási komplexumba, amelyben megközelítőleg 700 szakértő foglalkozik majd alkalmazott mesterséges intelligenciával, 2022 végén költözik a vállalat.

Tovább »

Salgótarjában építi első külföldi üzemét a BUMCHUN

Magyarországot választotta első, Dél-Koreán kívüli gyártási helyszínéül a Bumchun, amely elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt majd alumínium csatlakozókat. A több mint 13 milliárd forintból felépülő egység 200 új munkahelyet teremt a gyártás 2021-es indulásával.

Tovább »

Újabb jelentős beruházásba kezd Magyarországon a Toray

A japán Toray Industries ismét Magyarországot választotta beruházása helyszínéül. A vállalat 2021 második felétől gyárt majd lítium-ion akkumulátorokhoz szükséges szeparátorfóliát Nyergesújfalun. A közel 127,5 milliárd forintos beruházás 188 új, elsősorban magas hozzáadott értékű munkahelyet teremt.

Tovább »

Első  « 5 6 7 8 9 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Május 2024
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
2728293031