Hírek

Miskolc lesz a Creative Region központja

A kormány Creative Region - Határtalan fejlődés programjában Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok és a régió megyéi együttműködve tervezik meg a saját és térségük következő tíz éves fejlesztéseit. Az erről szóló megállapodást még márciusban írták alá, és hamarosan megnyílik a gazdaságfejlesztési zóna koordinációs irodája is a Miskolci Egyetemen. A város összeállította fejlesztési terveit is 2030-ig, amely jelenleg egyeztetés alatt áll.

Tovább »

Ismét lehet jelentkezni a kutatási és innovációs menedzserképzésre

Még várják az érdeklődők jelentkezését a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzser szakirányú képzésére – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, a hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az egyetemi tudásközpontok és a vállalati szféra szoros együttműködése elősegítse a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosulását.

Tovább »

Az uniós források harminc százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra fordíthatják

Több mint 50 milliárd eurónyi forrás áll Magyarország rendelkezésére a 2021-2027 közötti európai uniós költségvetési időszakban, ennek 30 százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra, a magyarországi vállalkozások versenyképességének növelésére fordítják - közölte az MTI-vel csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Tovább »

Új GINOP/VEKOP pályázatok indulnak ősszel!

Jelentősen változik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak összetétele a COVID-19 vírus hatására. Több új pályázat is megjelenik idén és folytatódik a kkv-kat támogató kiírások dömpingje is.

Tovább »

Megjelent az Európai Digitális Innovációs Központok létrehozásáról szóló előzetes jelentkezési felhívás

Az Európai Bizottság a Digitális Európa Program keretében kiadta az Európai Digitális Innovációs Hubok (EDIH) létrehozásáról szóló munkaanyagát, amelyben új finanszírozási programmal, 26,8 millió eurós keretösszeggel fejleszti a 2021 és 2027 közötti időszakban a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését. A társadalmi és kormányzati egyeztetést követően az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) véglegesítette az EDIH-ek létrehozásáról szóló „Előzetes jelentkezési felhívást”.

Tovább »

Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is elérhető lesz diákhitel

A felnőttképzés és a szakképzés megújításának újabb lépéseként a Kormány a két évtizedes múltra visszatekintő, nemzetközi szinten is elismert magyar diákhitelezés kibővítéséről döntött. 2021 áprilisától a felsőoktatási diákhitelekhez hasonló, rendkívül kedvező feltételekkel válnak elérhetővé a felnőttképzési és szakképzési hitelek a Diákhitel Központnál.

Tovább »

Online formában rendezik az idei Formula Student versenyt

A koronavírus-járvány miatt idén először online formában rendezik a Formula Student konstrukciós versenyt a győri Széchenyi István Egyetem főszervezésében, amelyen 15 ország 45 csapatának mérnökhallgatói vesznek részt.

Tovább »

Megjelent a HEPA forrástérképe

Mindazon vállalkozások számára, akik támogatási források igénybevételén gondolkoznak, a HEPA összeállított egy forrástérképet, amely a jelenleg rendelkezésre álló, hazai és EU-s finanszírozási és fejlesztési pénzügyi eszközöket foglalja össze.

Tovább »

Tizennyolc Nemzeti Laboratórium kialakítása kezdődik meg

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére létrejövő Nemzeti Laboratóriumok a nemzetgazdaság számára különösen ígéretes tématerületek hazai tudáscentrumait összefogva a jelentős világméretű kihívásokra válaszokat adó, nemzetközi szinten elismert tudományos csomóponttá válhatnak.

Tovább »

58 milliárd forint többletforrás a kutatóintézet-hálózat működésére, fejlesztésére

Jövőtől beépülő jelleggel 22 milliárd forint többletforrás áll rendelkezésre az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézet-hálózatának működésére és fejlesztésére.

Tovább »

Első  « 3 4 5 6 7 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Május 2024
HKSzeCsPSzoV
  123
4
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031