Hírek

A közös gazdasági hagyományokra és erőforrásokra alapozva indulhat lendületes fejlődés Északkelet-Magyarországon

„Hat megye és megyei jogú városaik helyzetbe hozását összetett kormányzati intézkedéscsomag és összehangolt fejlesztések szolgálják majd, mindezek révén egy magasabb hozzáadott értéket teremtő innovációs ökoszisztéma szilárdul meg az országrészben” – mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos a zóna Irányító Bizottságának első ülésén 2020. október 5-én, Miskolcon.

Tovább »

Első saját európai gyártóegységet létesít Magyarországon a Lenovo

A korábbi bérgyártás után új, saját gyártóüzem létrehozás mellett döntött a Lenovo. A hong kongi vállalat adatközpontokhoz és személyi számítógépekhez kapcsolódó termékeket fog gyártani a 8,2 milliárd forint értékű beruházással felépülő üllői létesítményben, ahol közel 1000 új munkahely jön létre.

Tovább »

Új Európai Kutatási Térség: A Bizottság új tervet dolgoz ki a zöld és digitális átállás, valamint az uniós helyreállítás támogatására

A Bizottság 2020.09.30-án közleményt fogadott el az új Európai Kutatási és Innovációs Térségről. A kiválóságra építő, versenyképes, nyitott és tehetségközpontú új Európai Kutatási Térség javítani fogja az európai kutatási és innovációs színteret, felgyorsítva ezzel azt a folyamatot, hogy az EU átálljon a klímasemlegességre és vezető szerepet töltsön be a digitalizáció terén. Hozzájárul továbbá a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági károk helyreállításához, és megerősíti az EU ellenálló képességét az újabb válságokkal szemben.

Tovább »

Elkészült a Continental átépített tesztpályája Veszprémben

Felavatták a Continental újratervezett járműdinamikai tesztpályáját. A német technológiai vállalat veszprémi létesítménye a beruházás eredményeként – a legújabb autóipari fejlesztési irányoknak megfelelően – már magas szinten automatizált biztonsági funkciók és vezetéstámogató rendszerek kipróbálására is alkalmas, ami nagyban hozzájárulhat a fejlesztési ciklusidő jelentős csökkentéséhez.

Tovább »

Elindult a GINAPP, a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása

Elindult a Pénzügyminisztérium első mobiltelefonra kifejlesztett alkalmazása, a GINAPP, amellyel a vállalkozások gyorsan és egyszerűen értesülhetnek az aktuális pályázatokról - jelentette be a pénzügyminiszter csütörtökön a Facebookra feltöltött videójában.

Tovább »

Indul az új ösztöndíjrendszer a szakképzésben

Az idei tanévtől, a megújuló szakképzéssel együtt, elindul az új szakképzési ösztöndíjrendszer is, amelynek célja, hogy minden tanuló számára biztosított legyen a támogatás, ugyanakkor a juttatások hiányzás- és eredményfüggők legyenek.

Tovább »

Kompetencia központ és tudományos park létesül Nagykanizsán

A Pannon Egyetem, valamint a Mol és helyi cégek részvételével körforgásos gazdasági kompetencia központot, továbbá tudományos és innovációs parkot is létrehoznak Nagykanizsán. Az állam, a felsőoktatás és az üzleti élet szereplőinek együttműködésére alakítják ki mintegy 5 milliárd forintos támogatással a nagykanizsai körforgásos gazdasági kompetencia központot. 

Tovább »

Az EIT válságkezelési kezdeményezése: 60 millió euró 207 innovatív projekt és vállalkozás számára – magyarok is a támogatottak között

A Budapesten működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette, milyen eredményt hozott 60 millió euró összegű uniós finanszírozásból megvalósuló válságkezelési kezdeményezése: 207 kedvezményezett – 62 projekt és 145 egyedi vállalkozás – részesül támogatásban, hogy meg tudják valósítani a koronavírusjárvány okozta válság leküzdésére irányuló innovatív megoldásaikat. 

Tovább »

Miskolc lesz a Creative Region központja

A kormány Creative Region - Határtalan fejlődés programjában Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok és a régió megyéi együttműködve tervezik meg a saját és térségük következő tíz éves fejlesztéseit. Az erről szóló megállapodást még márciusban írták alá, és hamarosan megnyílik a gazdaságfejlesztési zóna koordinációs irodája is a Miskolci Egyetemen. A város összeállította fejlesztési terveit is 2030-ig, amely jelenleg egyeztetés alatt áll.

Tovább »

Több mint 320 kutató, kutatócsoport nyert csaknem 11 milliárd forint támogatást

Az egyéni kutatókat, kutatócsoportokat célzó, ún. OTKA-típusú pályázati konstrukció a hazai tudományos élet legkiválóbb kutatóinak fejlődését és tudományos sikereit segíti elő, növelve a magyar kutatók és kutatási intézmények nemzetközi elismertségét. Három kutatói kategóriában született most eredmény, így több mint 320 kutató, kutatócsoport csaknem 11 milliárd forint támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett alapkutatási pályázatokon. A nyertes projektek 2020. szeptember 1-je és december 1-je között indulnak.

Tovább »

Első  « 2 3 4 5 6 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Május 2024
HKSzeCsPSzoV
  123
4
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031