Hírek

Access2Markets egy átfogó egyablakos ügyintéző portál (One-Stop-Shop)

Access2Markets egy átfogó egyablakos ügyintéző portál (One-Stop-Shop) kisebb vállalatok számára. A portál információkat nyújt különböző termékek európai uniós importjáról és exportjáról több mint 120 külföldi piacra. 

Tovább »

Több mint 200 projektet kezd támogatni az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság kétszáznál is több olyan tagállami projekt 102,6 millió eurós (mintegy 37 milliárd forint) támogatását hagyta jóvá, amelyek célja a gazdasági növekedést ösztönző nemzeti reformok kidolgozása és végrehajtása. Az uniós bizottság tíz új magyarországi kezdeményezés támogatásáról döntött - közölte a brüsszeli testület.

Tovább »

A jövő technológiái már kopogtatnak

A vállalat közleménye szerint a következő időszakot hat tech-trend fogja meghatározni, amelyek közül az első a digitális szakadék bezárásához hozzájáruló technológiák elterjedése.

Tovább »

Új követelmény a nemzetközi ipariminta-oltalmi bejelentési eljárásban: e-mail cím feltüntetése

Módosításokat fogadott el a Hágai Unió Közgyűlése a negyvenedik ülésén, a Hágai Megállapodás 1960. és 1999. évi szövegéhez kapcsolódó Közös Végrehajtási Szabályzat vonatkozásában.

Tovább »

KÖNNYÍTETT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYOK SEGÍTIK A KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁT

A kutatás-fejlesztésre és az innovációra (KFI) szánt források hatékony, gyors és rugalmas hasznosulását támogatják a 2021. január 1-jétől életbe lépett közbeszerzési előírások. 

Tovább »

Aláírták az EGT és Norvég Alapokról szóló együttműködési megállapodásokat

Norvégia, Izland és Liechtenstein közel húsz éve működnek együtt Magyarországgal a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése érdekében. 

Tovább »

Elindult az ipmindenkinek.hu

Új, a nagyközönségnek szóló honlapot indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Tovább »

Ingyenes elektronikus tananyag segíti a magyar vállalkozások fejlesztését

Ingyenes elektronikus tananyag segíti a magyar mikro-, kis- és középvállalatok fejlesztését - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az oktatási tananyagot bemutató online sajtótájékoztatón.

Tovább »

Elkészült a Gazdaságfejlesztési Zóna stratégiája

Palkovics László Szabolcs-Szatmár-Bereg és a nyírségi megyeszékhely vezetőivel, országgyűlési képviselőivel tartott egyeztetés után elmondta, a megyékre és a megyei jogú városokra lebontott gazdaságfejlesztési elképzelést várhatóan januárban fogja elfogadni a kormány, a konkrét projektek pedig már az új uniós költségvetési ciklus részeként jelennének meg.

Tovább »

Magyar cégek és az innováció – lehetne még előrelépni az EU-s rangsorban

Átfogó elemzés jelent meg a magyar kutatás-fejlesztés helyzetéről. Eszerint a GDP 1,48 százaléka, 700 milliárd forint ment K+F-re tavaly, a terület legfőbb bázisának a vállalkozások számítanak, miközben Magyarország továbbra is a mérsékelt innovátor országok között tanyázik.

Tovább »

 « 1 2 3 4 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
2930