Hírek

Megjelent az az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekre vonatkozó bizottsági javaslat

Az Európai Bizottság 2020. október 28-án közzétette az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekre vonatkozó jogalkotási javaslatát.

Tovább »

Most akkor melyik a legjobb egyetem?

A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadványának abszolút egyetemi-főiskolai rangsora a magyarországi alap- és/vagy osztatlan képzést meghirdető egyetemeket és főiskolákat hasonlítja össze és állítja sorrendbe a hallgatói, oktatói kiválóság, az elhelyezkedési mutatók és a nemzetközi mobilitás adatai alapján.

Tovább »

Új, képzéssel kapcsolatos ösztönző programot vezettek be

Új, képzéssel kapcsolatos ösztönző programot vezettek be a kormány egyedi döntése alapján a 210/2014. Kormányrendeletet módosító 463/2020 (X.21.) Kormányrendelet szerint.

Tovább »

Társadalmi egyeztetés 2021-27

A Kormány a 240/2014/EU bizottsági rendeletnek megfelelően széleskörű társadalmi párbeszédet folytat Magyarország 2021-2027 közötti uniós fejlesztési tervéről.

Tovább »

Megalakult Nemzeti Adatvagyon Ügynökség

Az adatvagyon gazdálkodásban a magyar kormány a világ élvonalához csatlakozik a közelmúltban megalakult Nemzeti Adatvagyon Ügynökség létrehozásával.

Tovább »

Magyar szakdiplomáciai siker a WIPO-ban

Először választott magyar elnököt a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (World Intellectual Property Organization, WIPO) Koordinációs Bizottsága.

Tovább »

Ők érdemelték ki a világ legjobb munkaadója címet a járvány alatt

Mely vállalkozások teljesítettek legjobban a koronakrízis idején? Az amerikai Forbes magazin rangos globális listája frissen jelent meg.

Az első helyen a Samsung végzett. A dél-koreai nagyvállalatot az Amazon, az IBM, a Microsoft, az LG, az Apple, az Adobe és a Google anyavállalata, a Alphabet Inc., majd a Siemens és a Bosch követik a sorban.

Tovább »

Magyarországon létesíti első autógyárát a Chevron Auto

Az európai partnerek hatékonyabb kiszolgálását célzó zöldmezős beruházás értéke több mint 17,5 milliárd forint. Az új miskolci üzemben akár évente 2 millió darab járműalkatrész gyártására lesz kapacitás, és közel 150 új munkahely jön létre.

Tovább »

A vállalkozások MI alkalmazását segítő központok jönnek létre

A Mesterséges Intelligencia (MI) Stratégia egyik kiemelt célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások termelékenysége 2030-ig mintegy 26 százalékkal nőjön az MI technológiáknak köszönhetően. 

Tovább »

Ózdon bővít Európa vezető jakuzzi gyártója

Európában már piacvezető a magyar Wellis

 

A wellnessberendezéseket gyártó magyar cég, a Wellis új gyártási központot nyit Ózdon, masszázsmedence gyártókapacitásának bővítése érdekében. Az új gyártósorok telepítése mellett felépítenek egy 20.000 négyzetméteres raktárat is. Az alig több mint egy év alatt megvalósuló, közel 8,5 milliárd forintos beruházással 800 új munkahelyet teremtenek.

Tovább »

 « 1 2 3 4 5 »  Utolsó

Aktuális

A negyedik ipari forradalom emberi arca

Tíz éve, a világ legnagyobb ipari technológiai vásárán, a Hannover Messen találkozhattak először a meghatározó piaci szereplők az Ipar 4.0 fogalommal. A negyedik ipari forradalom vívmányai azóta sok területen szinte teljesen átformálták az életünket, gondolkodásunkat, korábban soha nem tapasztalt lehetőségeket nyitva egy fenntarthatóbb, egészségesebb, emberibb jövő felé.

Tovább »
Események
Április 2024
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
2930